Sengegavlen min.

  Har lenge hatt lyst til å lage en sengegavl, men har aldri tatt meg tid til det. Tenkte at det var en stor jobb, mye å kjøpe inn, dyrt, og at jeg hadde en tanke om at jeg ikke hadde fått rotet meg til å snekre den sammen. Skal innrømme at det var mye irritasjon og frustrasjon siden det var første gangen jeg laget en sengegavl, men likevel syntes jeg resultatet ble bra! Jeg er en impulsiv person og det tok hele 2 dager å lage den, kortere tid enn forventet. Så det er mulig!

Om jeg husker riktig kom sengegavlen på 1000-1500,-. Kjøper du en gavl i butikk kan den koste alt fra 4000-10 000.

Ingredienser.

- Sponplate/treplate.

- vatt

- skumgummi

- et stoff du liker

- og en dekorasjon du vil pynte med.  

Fra plate til gavl.

- Du trenger en sponplate eller en tykkere tre plate, men pass på at den ikke er for tung. Jeg har brukt en sponplate fra montèr, kostet 100-200 ,-

- Vatt; jeg har kjøpt vatt fra stoff og stil. 200-300 ,-

- Skumgummi kan du kjøpe på noen Kid-forretninger og sikkert andre steder jeg ikke vet om.

-  Valg av stoff.(ca 200-300,-) Viktig å tenke på at det er en farge/print du kan ha over lengre tid. Jeg syntes det er kjedelig å legge mye arbeid i en gavl dersom jeg blir fort lei fargen eller printet. Dersom du velger striper eller mønster er utfordringen å få stoffet rett på platen.

- Jeg har valgt å bruke den gamle gjerde planken vi har utenfor huset. Du kan også lage hull i platen og trekke knapper utenpå stoffet.

Først tok jeg å målte opp skumgummi på sponplaten slik jeg ønsket det. (Viktig å ha en skarp tapetkniv) Limte den på sponplaten( jeg kuttet skumgummien mindre enn selve platen slik at plankebitene fikk plass). Deretter tok jeg vatten og kledde rundt platen (bruk møbelstifter til å feste materialet). Stoffet jeg valgte ble deretter stiftet på samme måte som med vatten. Det er viktig å begynne å feste stoffet på midten av platen, da har du et utgangspunkt for å få det stoffet rett.

Når jeg hadde gjort dette ferdig ble plankene skrudd med skruer på baksiden av platen( dette var ikke lett, da vatten festet seg i skruen).

Siden jeg ikke har bilder av selve prosessen, blir det vanskelig å forklare hvor viktig det er å holde et blikk over forside og baksiden av platen, gjør du ikke dette kan du risikere å måtte ta ut stiftene pga skrukker i stoffet. Det vanskeligste med hele gavlen var hjørnene fordi jeg ønsket at de skulle se like ut på begge sider.

Alt i alt er jeg veldig fornøyd. Kjenner ingen fliser i bakhodet om kvelden, og gudskjelov for det! :) 

 

FERDIG & LYKKE TIL! 

 

 

 

Én kommentar

Ine

02.10.2011 kl.14:27

Herlig Rebekka!!:D Jeg kommer til å følge bloggen din hver dag!:D Også ble sengegravlen din bare drit lekker!

Skriv en ny kommentar

skrotogskatter

skrotogskatter

22, Modum

Mitt navn er Rebekka og er 21 år gammel. For tiden studerer jeg sykepleie ved Hibu-Drammen. Formålet med denne bloggen er å inspirere og skrive om min interesse innenfor interiør.

Kategorier

Arkiv

hits