Drømmen om sveitserhus.

Sveitserstilen kom til Norge rundt 1840. Og ble godt mottat på landet. Sveitserhusene har et preg av en gammelromantisk stil. Typisk for disse husene er utskjeringer i møne, rundt vinduer og inngangsparti. Innvendig var det svært vanlig å ha stue og en penstue.

Jeg er så heldig å ha en onkel som er arkitekt, så han er igang med å tegne mitt fremtidige hus. Det er mye å tenke på i forhold til at man må tenke fremtidig, hva om jeg vil bo i dette huset for resten av livet? Derfor er det viktig for meg å tilrettelegge bad, kjøkken, soverom og vaskerom i første etasje. Jeg har et ønske om å ha det gamle utseende på utsiden, men oppgradere huset til en funksjonell stil innvendig, med dette mener jeg å droppe penstuen og istede ha åpen kjøkken-stueløsning. Om en del år vil jakten på den perfekte tomt være i fokus! :) De fleste sveitserhusene er hvite eller lys gule, med rødt tak. Jeg foretrekker hvite hus:)

Her skal jeg vise dere noen bilder av sveitserhus.


 Mange sveitserhus har også glassveranda. En del nye sveitserhus har også en egen veranda, men jeg syntes dette ødelegger den typiske sveitserstilen, derfor ønsker jeg meg heller et lysthus.Det finnes mange ulike typer utskjeringer, dette er en av dem. Enkel, men samtidig veldig dekorativ.

    


Vinduene har også utskjeringer. Mange av vindusglassene har også blå/røde små firkanter av glass.Disse bildene er hentet tilfeldig fra google.com.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

skrotogskatter

skrotogskatter

22, Modum

Mitt navn er Rebekka og er 21 år gammel. For tiden studerer jeg sykepleie ved Hibu-Drammen. Formålet med denne bloggen er å inspirere og skrive om min interesse innenfor interiør.

Kategorier

Arkiv

hits